Groep 3 en 4
Groepsleerkracht:

Barberdina Slob; dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Jose Terpstra; maandag

DaVinci
In groep 3/4 hebben we net het eerste thema “Wie ben ik?” afgerond. Hierin hebben we van alles geleerd over het ontstaan van de aarde, ons eigen lichaam (vooral de vijf zintuigen en de spijsvertering) , kleding bij mensen tegenover vachten en schutkleuren bij dieren en de bomen met hun vruchten. Een boekje van alle gemaakte werkbladen is inmiddels mee naar huis.
We zijn nu bezig met het thema “Samen op de wereld”. In de eerste les hebben we behalve de aarde ook de andere planeten (en de rest van het heelal) besproken en bekeken. Elke maandag behandelen we een nieuw onderwerp waar alle leerlingen heel enthousiast aan meedoen. Samen dingen bespreken, uitzoeken, meenemen, maken... Gedurende de rest van de week wordt daar dan op teruggekomen en worden er nog werkbladen of creatieve dingen bij gemaakt.

KiVa
In groep 3 en 4 hebben we, naast de KiVa regels, afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan in de groep.
We hebben ook een groepswerk gemaakt. Alle kinderen hebben zichzelf getekend. De tekeningen zijn verzameld in een lijst en hangen in de leeshoek.
Het eerste thema was: “Wie zijn wij?” Wat vinden we fijn / niet fijn. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat iedereen het fijn heeft op school. KiVa regel bij dit thema is: We willen samen een groep zijn want dat is fijn.
Thema 2 ging over gevoelens. Wat zijn gevoelens, waar komen ze vandaan, hoe ga je om met gevoelens. Kun je zien / laten zien hoe je je voelt. Bij de lessen hebben we rollenspel gedaan. Laten zien hoe het wel of niet moet als je boos bent bijvoorbeeld. KiVa regel bij dit thema: Boos, verdrietig, blij: houd rekening met mij.

Juf Jose is jarig !
Hieronder een filmpje dat wij juf Jose toezingen, deze heeft Juf Barberdina voor ons gestuurd.
VID-20181102-WA0000.mp4