Groepsleerkrachten:
Gerrit de Boer; maandag, woensdag (om de week), donderdag en vrijdag
Cindy Bol; dinsdag, woensdag (om de week)

Muziekles

Inmiddels heeft groep 7 de tweede muziekles gehad van onze nieuwe vakdocent Rutger. Hij biedt bekende Sinterklaasliedjes aan met een twist, daarbij gebruikmakend van instrumenten. De kinderen hebben hem en de lessen vol enthousiasme ontvangen. Dit belooft veel goeds voor de komende muzieklessen dit jaar!

KiVa
In groep 7/8 zijn we bezig gegaan met hoe je respectvol met andere mensen omgaat. Hierin maken we onderscheid hoe je omgaat met: beste vrienden, vrienden, kennissen en alle mensen. Hierbij leren de kinderen onder andere dat je tegen alle mensen best kunt glimlachen en dat de beste vrienden de mensen zijn die je kunt vertrouwen.
Als voorbeeld gebruiken we in dit stukje de les ‘Omgaan met elkaar’. Deze begint met een korte instructie. Hierna gaan de kinderen in groepjes uit elkaar waarbij elk groepje een ‘casus’ meekrijgt en in een rollenspel uitspeelt hoe je dit probleem oplost. Halverwege de opvoering stopt het en mag het publiek beslissen of dit probleem met of zonder respect opgelost gaat worden. Niet alleen is dit erg vermakelijk voor de kinderen, maar ze leren spelenderwijs wat de normen en waarden zijn in het omgaan met elkaar.

DaVinci
In groep 7 en 8 werken we over de Maori’s. Dinsdag 6 november jl. hebben bijna alle leerlingen een presentatie gegeven van hun themawerkstuk.
De onderwerpen van de thema werkstukken waren o.a.: De Maori’s, De Kiwi vogel, De Moa en de Brughagedis. De kinderen presenteerden in verschillende vormen denk hierbij aan PowerPoint, muurkranten een spreekbeurten en onderzoeksvragen beantwoorden. Ook kwamen er quizzen voorbij en een echte HAKKA!!! Niet iedereen kon aan bod komen maar deze kinderen komen deze week ook nog aan de beurt.
De kinderen kregen van elkaar en van de juffen enkele tips en tops waar ze weer van kunnen leren voor hun volgende themawerkstuk presentatie.